Esteu aquí

EL CN EL BALÍS PARTICIPA A LA 8a EDICIÓ DE LA INICIATIVA EUROPEA ‘LET’S CLEAN UP EUROPE’

EL CN EL BALÍS PARTICIPA A LA 8a EDICIÓ DE LA INICIATIVA EUROPEA ‘LET’S CLEAN UP EUROPE’

• L’acció té l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre el problema de l’abocament de residus en espais naturals
• Port Balís ha rebut recentment el distintiu Bandera Blava, que reconeix internacionalment la qualitat de ports esportius i platges

El Club Nàutic El Balís s’ha sumat durant el cap de setmana a la 8a edició de la iniciativa europea ‘Let’s clean up europe’, que té l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre el problema de l’abocament de residus en espais naturals i promoure canvis d’hàbits a través d’accions de neteja dels entorns naturals.

La recollida de residus, que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, ha permès als més de 50 voluntaris que van participar-hi retirar un total de 120 kg de deixalles a la platja del Balís, superant així la xifra de residus recollits de l’edició de 2020. Let’s Clean up Europe és una iniciativa impulsada per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Durant la Setmana, que enguany se celebrarà del 20 al 28 de novembre, s’organitzaran arreu d'Europa accions per sensibilitzar sobre la reducció de residus. A Catalunya, s’han dut a terme des de 2014 més de 1.300 accions en diferents punts del territori –a les quals s’ha sumat el CN El Balís-, recollint de l’entorn natural més de 350 tones de residus.

Aposta per la sostenibilitat

Aquesta iniciativa és només una de les accions que duu a terme el CN El Balís en el marc del seu compromís amb la sostenibilitat. L’entitat treballa activament per reduir els residus generats, així com en la sensibilització respecte la preservació del medi ambient a través de xerrades, accions de neteja i de formació. Port Balís, que fa especial incidència en la gestió ambiental, la seguretat i la neteja, ha rebut un any més el distintiu Bandera Blava, que reconeix internacionalment la qualitat de les platges i els ports esportius.

El 2022, el CN El Balís afronta el repte de la renovació de la concessió, amb un projecte que manté el caràcter familiar i social del club i amb les bases per convertir-se en un port referent en matèria de sostenibilitat i innovació tecnològica. Port Balís és un espai clarament vinculat al mar i a les activitats marítimes, i com a tal té un especial compromís i respecte per aquest medi natural.

Sobre el CN El Balís

El Club Nàutic El Balís és una entitat esportiva sense ànim de lucre fundada l’any 1966. La seva missió és la de promocionar i compartir experiències al voltant de la mar i la nàutica promovent, a través d’unes instal·lacions úniques, valors familiars, esportius i socials, així com la integració a Les Tres Viles. En el seu palmarès compta amb nombrosos campions nacionals i internacionals, així com participacions en Jocs Olímpics.

Comparteix