Esteu aquí

El Balís es prepara per una gran MedSailing 2020

El Balís es prepara per una gran MedSailing 2020

La regata maresmenca obrirà la temporada internacional per a les classes 29er, Europe i 420.

La MedSailing 2020 que organitza el Club Nàutic El Balís se celebrarà en aigües de Sant Andreu de Llavaneres del 13 al 16 de febrer. Des de fa uns anys el club maresmenc organitza una regata amb tres de les classes estratègiques de la World Sailing com són el 29er, el 420 i l’Europe, on sobretot tripulacions joves, tenen un punt de trobada en una competició que compta amb un component internacional que cada any va a més.

Les regates d’hivern acostumen a ser les regates perfectes per escalfar motors i començar a mesurar forces de cara a una temporada en què molts posen les seves expectatives en els campionats de món, europeus i nacionals.

Aquest any és important i representatiu per diversos motius. D’una banda la classe 29er la té com a fixada dins del seu calendari de regates del Circuit EuroCup, on s’espera la participació de més de mig centenar de skiff arribats de tot el continent on alemanys, italians i holandesos compten amb la majoria de la flota inscrita en aquesta edició. La classe 29er és la precursora de les olímpiques 49er i FX. La consolidació de la classe 29er és una realitat amb prop de 100 embarcacions inscrites.

La classe 420 també té un motiu i un element que fan que tingui un atractiu especial, en aquest cas per a les tripulacions espanyoles ja que el Club Nàutic El Balís acollirà del 29 d’octubre a l’1 de novembre la Copa d’Espanya de la classe 420, a la que els grans favorits en aquesta especialitat de ben segur que no faltaran a la cita. El 420 és el pas previ per a una altra classe olímpica, el 470, que de cara a la propera Olimpíada serà classe mixta.

L’altra classe a participar en la MedSailing és l’Europe, una embarcació que va ser olímpica fins a Sydney però ha estat una classe capaç de mantenir una flota important en tot el món i que es manté i segueix a l’alça. Es tracta d’un vaixell solitari molt tècnic i que encara que la seva finalitat no és el pas dels seus regatistes a una classe olímpica, els seus regatistes sempre tenen el Làser com a alternativa. El Balís comptarà amb una flota local molt nombrosa, tant del propi club com de la resta de Catalunya, on està molt implantada i amb un futur més que assegurat.

La MedSailing 2020 comptarà amb quatre dies de competició. La classe 29er té previst un màxim de 16 proves, quatre per dia i les classes 420 i Europe un total de 12, tres per dia.

El vice comodoro del Club Nàutic El Balís, Alfredo Llobet, explica en què consisteix la MedSailing: “Es tracta d’una regata internacional amb una classe molt consolidada com és el 29er i amb dues altres com l’Europe i el 420 que s’estan obrint camí” i afegeix que “esperem que aquestes dues classes esdevinguin la MedSailing com una regata fixe en els seus calendaris i així anar creixent al llarg d’aquests anys”.

El Club Nàutic El Balís s’ha caracteritzat per la seva solidaritat participant en diferents accions socials, i durant la MedSailing volen continuar incidint en aquests temes, de manera que el dissabte dia 15 de febrer, coincidint amb el Dia Mundial contra el càncer infantil, s’organitzaran tallers , una xocolatada i venda de pastissos per recaptar fons per aquesta bona causa.

La MedSailing serà la primera de les grans regates que se celebraran al club de Sant Andreu de Llavaneres durant aquest any 2020. Si el 2018 la regata estrella va ser el Campionat del Món de Finn Màster i el 2019 el Campionat del Món de la classe Europe; aquest any tindrà una de les regates a nivell nacional més importants com és la Copa d’Espanya de la classe 420 que se celebrarà la propera tardor i que comptarà amb més d’un centenar de participants.

Programa i inscrits a la següent web: http://cnelbalis.sailti.com/es/default/races/race/text/medsailing-es

Comparteix