Esteu aquí

Breu història d'El Casal

Breu història d'El Casal

Pel maig de l’any 1975, un grup de matrimonis preocupats per la manca de serveis i activitats per la mainada, va decidir crear una comissió per tirar endavant, el que es va anomenar Cultura i Esplai, o sigui, un curset d’estiu perquè la mainada estigues ocupada durant les vacances de juliol i agost.

L’èxit assolit va fer pensar als responsables que la cosa podia anar amés enllà i es va començar a portar a terme un seguit de gestions que van donar com a fruit la creació de la 'Asociación de Cabezas de Familia'.

La primera junta es va votar el dia 12 de desembre al Sindicato Agricola.

El dia 13 de març, en una reunió a la sala d’actes de la Caixa Laietana, es va aprovar la compra de la Torre del Sot, propietat del matrimoni Cost-Romaña; i la primera assemblea general de socis es va celebrar el dia 4 d’abril de 1976.

La paraula El Casal, per definir la seu de l’entitat, s’ha anat imposant tant al llarg dels anys, que ara així és coneguda.Va néixer com 'Asociación de Cabezas de Familia', però el nom es va catalanitzar i va passar a dir-se Associació de Caps de Família. Més endavant, es va dir Associació Familiar El Casal, i actualment és conegut com El Casal de Llavaneres.