Esteu aquí

Expliquem què passa a Catalunya

Expliquem què passa a Catalunya

No podem ni volem restar muts davant la situació d’excepcionalitat que viu aquests dies Catalunya. Qualsevol esdeveniment és bo per explicar a Catalunya, a Espanya i al món el que està passant.
Diumenge 20 de maig, aprofitem la visita al poble dels participants i les seves famílies al Campionat del Món de Finn Word que comença al Port Balís per tal d’explicar-los que:
Catalunya és una de les nacions més antigues d’Europa i des de fa més de 300 anys està sotmesa a l’Estat Espanyol.
Ara, al segle XXI i dins del marc de la Unió Europea, els catalans hem volgut decidir democràticament el nostre futur. L’1 d’octubre de 2017 més de dos milions de catalans, malgrat la violència física contra els votants que va exercir la Policia Espanyola, vàrem votar en un referèndum per decidir sobre la independència de Catalunya.
La reacció de l’Estat Espanyol a la legitima i democràtica demanda del poble de Catalunya i de les seves institucions en comptes de dialogar ha estat:
- Dissoldre la Generalitat de Catalunya i convocar unes eleccions que varen tornar a guanyar els mateixos partits polítics que governaven.
- Impedir la investidura de fins a 3 candidats proposats per la majoria del Parlament de Catalunya.
- Empresonar SENSE JUDICI sis membres del govern, l’expresidenta del Parlament i dos representants de la societat civil.
- Obligar al legítim president de la Generalitat de Catalunya, a quatre consellers i a dues destacades polítiques a marxar a diversos països europeus per defugir l’empresonament injust.

Els catalans portem un LLAÇ GROC per demanar
LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN DELS EXILIATS

Comparteix